Własna kuchnia-jest naszym niekwestionowanym atutem.  W trosce o harmonijny rozwój każdego dziecka prowadzimy tradycyjną polską sztukę kulinarną.

Przyrządzane na miejscu potrawy powstają zawsze ze świeżych i najwyższej jakości produtów.  Podzas całego dna nasze przedszkolaki zjadają 5 treściwych posiłków, spożywają półmisek świeżych owoców sezonowych oraz mają nieograniczony dostęp do wody i innych napojów w zależności od pory roku.
Nasze codzienne menu obejmuje: śniadanie, owoce, zupę, drugie danie, podwieczorek, drugi podwieczorek.  Serwowane w naszym przedszkolu porcje są nielimitowane.  Zupy gotowane na świeżych warzywach odzwierciedlają swój właściwy smak.  Naturalne przyprawy oraz tradycyjne przepisy skutkują zjadaniem przez dzieci zupki ze smakiem, nierzadko z dokładkami.  Urozmaicony repertuar dań sprawia, że potrawy nie nudzą się a przedszkolaki zjadają je w całości.

W naszym menu częstymi pozycjami są ryby i mięso, zgodnie z obowiązującymi zaleceniami pokarmowymi dla dzieci.  Drugiemu daniu zawsze towarzyszy surówka warzywna (często dwie), zachęcająca do spróbowania swymi wieloma kolorami.  Serwowany do obiadu kompocik to również bukiet soczystych owoców, którego walory pozostają w pamięci jako znaczący “smak dzieciństwa”.

Dzięki prowadzeniu własnej kuchni możemy wyjść naprzeciw indywidualnym potrzebom dzieci, uwzględniając m.in. diety dla dzieci alergicznych.